Salı, Şubat 19, 2013

Can Ataklı - Zafer Mutlu Dostluğu ve İbretlik Bir Hikâye

Can Ataklı, "Amiral Battı" isimli kitabının yayınlanmasından kısa süre sonra, bu kitapla ipliğini pazara çıkarttığı Zafer Mutlu'nun gazetesi Vatan'da köşe yazmaya başlayacaktı.

Kitapta Can Ataklı'nın sözünü ettiği hadise, Zafer Mutlu'nun 13 yaşında vefat eden ilk eşinden olan kızı Zeynep adına kurduğu Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı'nın Kemerburgaz'taki ilköğretim okulu binası ile ilgili...

Zafer Mutlu, bugün İstanbul'un en değerli bölgelerinden olan Kemerburgaz'da Hazine, Orman ve Eyüp Belediyesi'ne ait üç parsel üzerine, Alibeyköy Baraj havzasında olmasına rağmen imara aykırı okul binası inşaa etmişti.

Arsanın ortaklarından RP'li Eyüp Belediyesi işgal edilen arsasını geri istiyordu. O dönem ANAP'ta olan İçişleri Bakanlığı vasıtasıyla bölgenin imar sorununun çözülmesi için bakanlık arsanın bulunduğu bölgeyi Refah Parti'li Eyüp Belediyesi'den alıp, ANAP'lı belde belediyesine bağladı.

Fakat Eyüp Belediyesi işin peşini bırakmadı. Seneler süren dâvâlar neticesinde, devlete ait arazileri işgal ederek özel okul yaptıran Zafer Mutlu'nun çabaları yeterli olmadı ve Eyüp Belediyesi'nin ısrarlı tutumuyla olay mahkemede çözüldü.

Kaçak okul binası  yıkıldı. Tabii bu yıkım Zafer Mutlu'ya yakın gazeteler tarafından "İstanbul Büyükşehir Belediyesi okul binasını yıktı" diye haber yapılacaktı.

İşte size medya dünyasının puştluklarından sadece biri...

Steven Spielberg Sineması

Yeni bir belgesel film seyretmeye başladım: 2018 yılı yapımı, James Cameron's Story of Science Fiction (James Cameron'dan Bilim K...