Cumartesi, Mayıs 25, 2019

Para Karşılığı Katliam Yapılır




İslam Gemici - Serbest Gazeteci (Freelance Journalist) 

Acımasızlık ve canilikte sınır tanımayan kiralık askerlerden oluşan özel ordular, emperyal hedefleri olan devletlerin yeni silahlı kuvvetlerini meydana getiriyor. Mazisi tarihin derinliklerine kadar giden paralı askerler, hiç bir bağı olmadığı savaşlara katılıp, sırf maddiyat için insafsızca insan öldürüyorlar. Yeni dünyanın yeni savaşları artık böyle yapılıyor.

Özel askerî şirketler, global piyasada oluşan özel bir iş türünü yerine getiriyorlar. Bunlar, kâr amaçlı kuruluşlar ve savaşla ilgili konularda profesyonel hizmet sunuyorlar. Lojistik destek, taktik saldırı operasyonları, stratejik planlama, gizli istihbarat edinme ve analiz etme, operasyonel destek, çatışma bölgelerinde savaşma ve savunma, askeri eğitim ve askeri teknik yardım gibi askerî becerilerin tedarik edilmesi yerine getirdikleri “hizmetler”... Dünyada 90 civarında özel askerî şirket bulunuyor ve bunlar 110 ülkede faaliyet gösteriyorlar. Bu şirketlerin içinde yer aldığı yıllık 100 milyar dolarlık bir endüstriden sözkonusu. Özel askerî şirketlerin kurulduğu ülkeler genellikle ABD, İngiltere ve Güney Afrika iken, çalıştıkları yerlerin başında ise Afrika, Güney Amerika ve Asya geliyor. (Yeni Savaşların Gizli Yüzü - Özel Askerî Şirketler - Dr. Filiz Çulha Zabcı, AÜSBF)

Emperyalist emellerini yerine getirmek için hiç bir sınır, kural ve kanun tanımayan devletler ve şirketler "ele geçirmek" ve "sömürmek" için "demokrasiyi yaygınlaştırmak" yalanının altında "insanî müdahale" maskesiyle kendi ordularını kullanmanın tehlikeli ve çok masraflı olduğunun farkına vardıklarından beri, daha az riskli ve az masraflı "özel askerî orduları" kullanıyorlar.

Katliam İçin Kurulan Özel Ordular

Bu özel orduların en meşhuru, yakın zamana kadar "Blackwater" olarak bilinen sonra ise "Academi" ismini alan Amerikan malı "katiller sürüsü". Kendi internet sitesinde verilen bilgiye göre; Irak'taki savaş sırasında, Amerikan güvenlik görevlilerini ve askerî teçhizatları korumak, Irak ordusunu ve polis güçlerini eğitmek ve silahlı kuvvetlere destek sağlamak için kullanılan özel güvenlik şirketlerinden biriydi. Blackwater'ın Irak’taki ilk işi, 2003 yılının yaz mevsiminde ABD’nin Irak'ı işgalden sorumlu adamı Paul Bremer'in emniyetini sağlamak için 21 milyon dolarlık bir sözleşme imzalamak oldu. 2004'te Irak, Afganistan, Bosna ve İsrail'deki sözde koruyucu hizmetler için yapılan üç sözleşme ise şirkete 488 milyon dolar getirdi. Bkz: www.academi.com

Şirketin reklamını yapmak için iki ünlü aksiyon oyuncusunun başrollerinde olduğu "Blackwater" adlı film bile yaptırıldı.

Zaten sonrasında dünyanın en meşhur özel katiller ordusu olan Blackwater'ın ortağı Birleşik Arap Emirlikleri'nin prensi Muhammed bin Zayed. Bu Arap prensin ayak işlerini yapanlardan biri de Filistin asıllı Muhammed Dahlan. Dahlan'ın da Blackwater benzeri katillerden müteşekkil bir sürüsü var. Nitekim geçen sene İstanbul'da işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetinin bağlantıları da M. Dahlan'ın içinde olduğu ilişkiler ağını ihtiva ediyor. Irak'da bunca senedir işkence, katliam ve suikast gibi pek çok rezaletin içinde bulunan Blackwater ile...
Devamı için: https://www.alemihaber.com/onuncusite/haber/para-karsiligi-katliam-yapilir-58445

*****************

Private military companies are carrying out a special type of business in the global market. They offer professional services for profit-making organizations and war-related issues. Logistic support, tactical assault operations, strategic planning, acquisition and analysis of confidential intelligence, operational support, combat in conflict zones and the provision of military skills such as defense, military training and military technical assistance operasyon services operasyon operasyon around 90 special soldiers in the world they are in the company and they operate in 110 countries. These companies are involved in an annual $ 100 billion industry. The countries where private military companies are established are usually USA, UK and South Africa, while Africa, South America and Asia are among the countries where they work.

Since they have realized that it is dangerous and very costly to use their own armies under the "humanitarian intervention yaygın mask under yaygın spreading democracy î to d seize mask and mask exploit î the Emp exploitation" and mask exploitation ına of less than a border, rule and lawless states to carry out their imperialist ambitions. they use "special military armies" that are risky and costly.

*

Las compañías militares privadas están llevando a cabo un tipo especial de negocio en el mercado global. Ofrecen servicios profesionales para organizaciones con fines de lucro y asuntos relacionados con la guerra. Apoyo logístico, operaciones de asalto táctico, planificación estratégica, adquisición y análisis de inteligencia confidencial, apoyo operacional, combate en zonas de conflicto y la provisión de habilidades militares tales como defensa, entrenamiento militar y asistencia técnica militar. Servicios de operaciones Operaciones de operaciones alrededor de 90 soldados especiales en el mundo están en la empresa y operan en 110 países. Estas empresas están involucradas en una industria anual de $ 100 mil millones. Los países donde se establecen compañías militares privadas son usualmente Estados Unidos, Reino Unido y Sudáfrica, mientras que África, Sudamérica y Asia se encuentran entre los países donde trabajan.

Ya que se han dado cuenta de que es peligroso y muy costoso usar sus propios ejércitos bajo la "máscara de yaygín de intervención humanitaria bajo yaygín que propaga la democracia" para aprovechar la explotación de la máscara y la "explotación del Emp" y la explotación de la máscara de menos de una frontera, gobierno y estados sin ley para cumplir sus ambiciones imperialistas. utilizan "ejércitos militares especiales" que son arriesgados y costosos.

*

Частные военные компании осуществляют особый вид бизнеса на мировом рынке. Они предлагают профессиональные услуги для коммерческих организаций и связанных с войной вопросов. Материально-техническое обеспечение, тактические штурмовые операции, стратегическое планирование, получение и анализ конфиденциальной разведки, оперативная поддержка, боевые действия в зонах конфликта и предоставление военных навыков, таких как оборона, военная подготовка и военно-техническая помощь, оперная служба, операционная служба, около 90 специальных солдат в мире они находятся в компании и работают в 110 странах. Эти компании участвуют в индустрии стоимостью 100 миллиардов долларов в год. Страны, где создаются частные военные компании, - это, как правило, США, Великобритания и Южная Африка, в то время как Африка, Южная Америка и Азия входят в число стран, где они работают.

Поскольку они поняли, что опасно и очень дорого использовать свои собственные армии под «маской гуманитарного вмешательства под маской распространения демократии», чтобы захватить маску и использовать маску «эксплуатацию Эмпайра» и маскировать эксплуатацию менее чем за границу, правление и беззаконные государства для осуществления своих империалистических амбиций. они используют «специальные военные армии», которые являются рискованными и дорогостоящими.

*

الشركات العسكرية الخاصة تقوم بتنفيذ نوع خاص من الأعمال في السوق العالمية. أنها توفر خدمات مهنية لمنظمات الربح والأمور المتعلقة بالحرب. اللوجستيات ، والاعتداءات التكتيكية ، والتخطيط الاستراتيجي ، واقتناء وتحليل الاستخبارات السرية ، والدعم التشغيلي ، والقتال في مناطق الصراع ، وتوفير المهارات العسكرية مثل الدفاع والتدريب العسكري والخدمات التقنية المساعدة العسكرية  هناك حوالي 90 شركة عسكرية خاصة في العالم وهم يعملون في 110 دول. هذه الشركات لديها صناعة 100 مليار دولار سنويا. البلدان التي يتم فيها تأسيس شركات عسكرية خاصة هي عادة الولايات المتحدة الأمريكية والمملكة المتحدة وجنوب إفريقيا ، بينما تعد إفريقيا وأمريكا الجنوبية وآسيا من بين البلدان التي تعمل فيها.

نظرًا لأنهم أدركوا أنه من الخطر والمكلف للغاية استخدام جيوشهم الخاصة في إطار التدخل الإنساني için الذي أقنعه في ظل نشر الديمقراطية i أو استغلالها و "استغلال أولدوغون استغلال و" الاستغلال بأقل من أي حد ، والدول التي ينعدم فيها القانون لتنفيذ طموحاتها الاستغلالية. يستخدمون "جيوش عسكرية خاصة" محفوفة بالمخاطر ومكلفة.

*

Les entreprises militaires privées exercent une activité particulière sur le marché mondial. Ils offrent des services professionnels pour les organisations à but lucratif et les problèmes liés à la guerre. Soutien logistique, opérations d'assaut tactiques, planification stratégique, acquisition et analyse de renseignements confidentiels, soutien opérationnel, combats en zones de conflit et fourniture de compétences militaires telles que défense, entraînement militaire et assistance technique militaire. Operasyon services operasyon operasyon environ 90 soldats spéciaux dans le monde ils sont dans l'entreprise et ils opèrent dans 110 pays. Ces entreprises sont impliquées dans une industrie annuelle de 100 milliards de dollars. Les pays où des sociétés militaires privées sont établies sont généralement les États-Unis, le Royaume-Uni et l'Afrique du Sud, tandis que l'Afrique, l'Amérique du Sud et l'Asie font partie des pays où elles travaillent.

Depuis qu’ils ont compris qu’il était dangereux et très coûteux d’utiliser leurs propres armées sous le masque "une intervention humanitaire répandant la démocratie" afin de saisir le masque et le masque pour exploiter l’exploitation de l’empire "ainsi que celui de moins d´une frontière, d´une autorité et d´un Etat sans loi pour réaliser leurs ambitions impérialistes. ils utilisent des "armées militaires spéciales" qui sont risquées et coûteuses.

*

Private Militärunternehmen betreiben auf dem Weltmarkt eine besondere Art von Geschäft. Sie bieten professionelle Dienstleistungen für gewinnorientierte Organisationen und kriegsrelevante Themen an. Logistische Unterstützung, taktische Offensive, strategische Planung, Geheimdienst Erfassung und Analyse, operative Unterstützung, die Kampfzonen des Krieges und die Verteidigung, erfüllen sie die Beschaffung militärischer Fähigkeiten wie militärische Ausbildung und militärische technische Hilfe „Dienstleistungen“ ... über 90 privates Militär in der Welt Sie sind im Unternehmen und in 110 Ländern tätig. Diese Unternehmen sind an einer jährlichen Industrie von 100 Milliarden US-Dollar beteiligt. Private Militärfirmen oft Länder, in denen die Gründung der USA, während das Vereinigte Königreich und Südafrika zu Beginn der Orte, die sie in Afrika gearbeitet, Südamerika und Asien kommen.

keine Begrenzung seiner imperialistischen Ambitionen, Regeln zu erfüllen und Gesetze nicht erkennen den Staat und Unternehmen zu „ergreifen“ und „Ausbeutung“ für unter der Lüge der „humanitären Intervention“ zu verwenden, Masken mit ihren Armeen und gefährlich, da sie diese sehr kostspielig erkennen müssen „Demokratie verbreiten“, weniger Sie setzen "spezielle Militärarmeen" ein, die riskant und kostspielig sind.

Hiç yorum yok:

Steven Spielberg Sineması

Yeni bir belgesel film seyretmeye başladım: 2018 yılı yapımı, James Cameron's Story of Science Fiction (James Cameron'dan Bilim K...