Perşembe, Mayıs 30, 2019

Devletlerin Derin Tünellerinde Savaş


İslam Gemici - Serbest Gazeteci (Freelance Journalist)

Son haftalarda internet deryasında bulup seyrettiğim iki dizi film var. Birincisi, İngiltere yapımı "Deep State", ikincisi de Fransa yapımı "Le Bureau"...

"Deep State - The Nine" yani "Derin Devlet" dizisinde başrolü ünlü Mark Strong oynuyor ki, benim de favori aktörlerimdendir. Konusu, MI6/CIA işbirliği içerisinde gizli bir yapılanma olan The Section’ın yöneticisi olan George White, Max Easton adlı eski casusunu öldü zannettiği oğlu Harry'nin intikamını alması için yeniden sahaya çağırır. Max Easton (Mark Strong) kısa süre içerisinde kendisini Ortadoğu’da kargaşa çıkararak menfaat sağlamaya çalışan istihbarat örgütlerinin kavgası içinde bulur. Bu örgütlere karşı tehlikeli bir oyun oynamaya girişen Max Easton ardında bıraktığını zannettiği mâzisiyle yeniden yüzleşmek zorunda kalır. Dizinin hikâyesi İngiltere, ABD, İran, Lübnan ve Fransa’da geçiyor. İşin bence tuhafı, bu dizi filmin yayıncısı Amerikan Fox televizyonu... Hani şu Avustralyalı Yahudi Medya Patronu Rupert Murdoch'ın televizyon kanalı.

Geleyim ikinci dizi filme... "Le Bureau des Légendes - The Bureau" orijinal isminin Türkçe mânâsı "Efsaneler Bürosu" olan bu yapımın da mevzusu şöyle: Günümüz Suriye’sinde vazifeli bir Fransız istihbarat ajanı ve takma ismi Malotru (Türkçesi hödük) olan Guillaume Debailly, öğretmen maskesi altında Şam'da altı yıl gizli ajan olarak çalıştıktan sonra Paris'e geri çağırılır. Çünkü Cezayir'de kaybolan önemli bir Fransız casusunu bulmak ve onun başına gelenleri öğrenmek zorundadır. Meşhur Fransız aktör Mathieu Kassovitz'in canlandırdığı Malotru, Suriye'den sonra şimdi de Cezayir'e giderken, yanında görevli olan acemi bir kadın ajanı eğitmek durumundadır.

Her iki dizi film de İslam coğrafyasında dönen dolapları konu alıyor ve aslında ne olduğu hakkında bir nebze olsun fikir veriyor. Mesela Max Easton'ın İngiliz istihbarat teşkilatı MI6'dan 10 sene önce ayrılmasının sebebi, 20 Mart 2003 günü Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere önderliğinde oluşturulmuş Çokuluslu Koalisyon Kuvvetlerinin bir askerî harekâtla Irak'ı işgale başlamak için uydurdukları bir bahanenin piyonu olmasındandır. İngiliz bilimadamı Dr. Marcus Reynolds'ı MI6 ajanı Max öldürmüştür ama bu cinayet, sanki Araplar tarafından yapmış gibi gösterilmiştir. Ve devletin resmî yayın organları tarafından kendilerini sunulan herşeyi olduğu gibi kabullenen Batı kamuoyu da Irak'a yapılan saldırıları destekleyerek alkışlamıştır. Vazife icabı işlediği bu cinayetten sonra hissettiği vicdan azabından dolayı İngiliz İstihbaratı’ndan ayrılan Max, 10 yıl sonra metazori olarak göreve çağrılır ancak o bir piyon olarak kullanıldığının farkında değildir.

"Le Bureau" dizisinin ikinci bölümünün 24.00 ile 25.35 dakikaları arasında "cep telefonlarının kullanılmasının meydana getirdiği Telekom bulutunun oluşturduğu desenlerin ne anlama geldiği" yani şehirde o esnada bir suikast mi oldu yoksa, bir hain infaz mı edildi vs gibi sonuçlar çıkarılıyor. Bilmem birazcık olsun birşey anlatabildim mi? Türkiye'de uzun zamandır toplumsal paranoya olarak yaşanan "benim telefonum dinleniyor mu" triplerine girmeye lüzum yok. İstihbarat hususunu fazlasıyla ciddiye alan emperyalist ülkeler, nerelerden ne sonuçlar çıkarıyorlar, anlayın artık.

Mesela her ülkede birçok anket şirketi vardır. Birileri kendilerine ücret verir ve anketçiler de halkla görüşerek, bazı neticeler çıkarırlar. Bazı anket firmaları "bu işi" hakikaten meslek aşkıyla ve para kazanmak için yaparken, bazı anket şirketleri de paravanı oldukları istihbarat teşkilatları için çalışırlar. Çünkü kamuoyunun nabzını tutmak ve halkın ne istediğini anlamak emperyal güçler için mühimdir. Hatırlıyor musunuz, 15 Temmuz 2016 tarihinin öncesi ve sonrası Türkiye’de nasıl anketler yapılmış, halkın nabzı...
Devamı için lütfen tıklayın: https://www.alemihaber.com/yazar/islam-gemici/devletlerin-derin-tunellerinde_290

*****************************

There are two series of movies I've watched in the internet in recent weeks. First, the UK-made "Deep State", the second in France "Le Bureau" ... In both series of movies in the geography of the game is taken on the subject and what is actually a little idea about what is.

For example, Max Easton left the British intelligence agency MI6 10 years ago because the Multinational Coalition Forces, created under the leadership of the United States and the United Kingdom on March 20, 2003, is a pawn of a pretext to invade Iraq. The British scientist Marcus Reynolds was killed by the MI6 agent, but this murder is as though it were handled by the Arabs. And the Western public also applauded the attacks on Iraq. After 10 years, Max is forced to resign from the British Intelligence Agency for conscientious objection. Max will also be used as a pawn this time.


*

هناك سلسلة من الأفلام التي شاهدتها على الإنترنت في الأسابيع الأخيرة. أولاً ، "Deep State" من صنع المملكة المتحدة ، والثانية في فرنسا "Le Bureau" ... في كل من سلسلة الأفلام في جغرافية اللعبة يتم تناولها حول الموضوع وما هي في الواقع فكرة صغيرة حول ما هو.

على سبيل المثال ، غادر ماكس ايستون وكالة الاستخبارات البريطانية MI6 قبل 10 سنوات لأن قوات التحالف المتعددة الجنسيات ، التي أنشئت تحت قيادة الولايات المتحدة والمملكة المتحدة في 20 مارس 2003 ، هي بيدق ذريعة أنهم اخترعوا لبدء احتلال العراق. العالم البريطاني قُتل ماركوس رينولدز على يد عميل MI6 ، لكن هذا القتل كما لو كان من قبل العرب. كما أشاد الجمهور الغربي بالهجمات على العراق. بعد 10 سنوات ، يضطر ماكس إلى الاستقالة من وكالة الاستخبارات البريطانية بسبب الاستنكاف الضميري. كما سيتم استخدام ماكس باعتباره بيدق هذه المرة.

*

Es gibt zwei Serien von Filmen, die ich in den letzten Wochen im Internet gesehen habe. Zunächst wird die britische gemachten „Deep State“, der zweite ist Frankreich „Le Bureau“ gemacht ... Beiden Sequenzen im Film auch in der islamischen Welt zurückkehr Angelegenheiten Spiele genommen und tatsächlich gibt einige eine Vorstellung davon, was es ist.

Zum Beispiel, weil britische Nachrichtendienste Max Easton der Trennung von MI6 als vor 10 Jahren, weil ein Vorwand, eine militärische Operationen im Irak für die Invasion verpfänden sie März beginnen erdacht am 20. 2003 wurde der Tag unter der Führung der Vereinigten Staaten und Großbritannien multinationalen Koalitionskräfte gebildet. Der britische Wissenschaftler Marcus Reynolds wurde vom MI6-Agenten getötet, aber dieser Mord wird von den Arabern gehandhabt. Und die westliche Öffentlichkeit begrüßte auch die Angriffe auf den Irak. Nach 10 Jahren muss Max wegen Kriegsdienstverweigerung vom britischen Geheimdienst zurücktreten. Max wird diesmal auch als Bauer eingesetzt.

*

J'ai visionné deux séries de films sur Internet ces dernières semaines. Premièrement, le "Deep State" fabriqué au Royaume-Uni, le second en France "Le Bureau" ... Dans les deux séries de films dans la géographie du jeu est prise sur le sujet et ce qui est en réalité une petite idée de ce qui est.

Par exemple, Max Easton a quitté les services de renseignements britanniques MI6 il y a 10 ans, parce que les Forces multinationales de la coalition, créées sous la direction des États-Unis et du Royaume-Uni le 20 mars 2003, sont un gage de prétexte pour envahir l'Irak. Le scientifique britannique Marcus Reynolds a été tué par l'agent du MI6, mais ce meurtre est comme s'il avait été commis par les Arabes. Et le public occidental a également applaudi aux attaques contre l'Irak. Après 10 ans, Max est contraint de démissionner de la British Intelligence Agency pour objection de conscience. Max sera également utilisé comme un pion cette fois.

*

دو سری فیلم هایی که در هفته های اخیر در اینترنت دیده ام. اول، بریتانیا ساخته «دولت عمیق»، دوم این است فرانسه ساخته شده است "لو صدور زیر شلواری" ... هر دو توالی در فیلم نیز گرفته مسائل بازی بازگشت در جهان اسلام و در واقع می دهد برخی از گرفتن ایده از آنچه در آن است.

به عنوان مثال، سازمان اطلاعات بریتانیا در حداکثر ایستون به دلیل جدایی MI6 از 10 سال پیش، دلیل است که بهانه ای به گرو آنها عملیات نظامی در عراق برای حمله به ابداع برای شروع 2003 مارس 20 تحت رهبری ایالات متحده و بریتانیا نیروهای ائتلاف چند ملیتی تشکیل شده است. دانشمند بریتانیایی مارکوس رینولدز توسط مأمور MI6 کشته شد، اما این قتل همانند اعراب انجام شده است. مردم غربی همچنین حملات به عراق را تحسین کردند. پس از 10 سال، حداکثر مجبور به استعفا از اداره اطلاعات انگلیس برای اعتراض وجدان است. حداکثر نیز به عنوان یک پیاده در این زمان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.


*

За последние недели в интернете я посмотрел две серии фильмов. Во-первых, британский «Deep State», второй во Франции «Le Bureau» ... В обеих сериях фильмов в географии игры рассказывается о предмете и о том, что на самом деле мало представляет о том, что есть.

Например, Макс Истон покинул британское разведывательное управление MI6 10 лет назад, потому что Многонациональные коалиционные силы, созданные под руководством Соединенных Штатов и Соединенного Королевства 20 марта 2003 года, являются пешкой под предлогом того, что они придумали начать оккупацию Ирака. Британский ученый Маркус Рейнольдс был убит агентом МИ-6, но это убийство, как если бы оно было совершено арабами. И западная публика также приветствовала нападения на Ирак. Через 10 лет Макс вынужден уйти в отставку из британского разведывательного управления по соображениям совести. Макс также будет использоваться в качестве пешки на этот раз.

Hiç yorum yok:

Steven Spielberg Sineması

Yeni bir belgesel film seyretmeye başladım: 2018 yılı yapımı, James Cameron's Story of Science Fiction (James Cameron'dan Bilim K...