Pazar, Mayıs 19, 2019

Sosyal Medya Bataklığında Kaybolmayın

Gün geçmiyor ki sosyal medya üzerinden bulunan kurbanların öldürüldüğü, kaçırılarak fidye istendiği, şantaj yapıldığı, kredi kartlarının çalındığı, banka hesaplarının boşaltıldığı haberlerine rastgelinmesin.

İslam Gemici - Serbest Gazeteci

Sosyal medya bataklığına girip de üstüne başına pislik bulaşmayan insan sayısı gittikçe artıyor. Kendisine, ailesine, yakınlarına, sevdiklerini ait özel bilgileri "sosyal medya" denilen gayya kuyusunda herkesin kullanımına açan kişiler bilmelidir ki, hiç bir ha bu paylaşımları yapıyorlar ha evlerinin kapısını açık bırakarak kötü insanlara davetiye çıkarıyorlar.
Bunlara verilecek en son örnekleri birarada yazayım ki, bir farkındalık oluşsun.

Kıbrıslı Rum Subay Seri Katil Çıktı

Teğmen Nikos Metaxas'ın, 35 yaşındaki Marry Rose ve 6 yaşındaki kızı Sierra Graze Seucalius'un katili olduğunun anlaşılması üzerine Kıbrıs Rum Adalet Bakanı Ionas Nicolaou istifa etti.
Seri cinayetler, 15 Nisan pazartesi günü Mitsero köyünde bulunan eski maden ocağında bölgeyi gezen iki turist tarafından çürümüş bir kadın cesedinin bulunmasıyla ortaya çıktı. Cesedin Mayıs 2018'de RMMO subayının evinde temizlikçi olarak çalışan ve kaybolduğu açıklanan Filipin uyruklu Marry Rose'a ait olduğu belirlenmiş; bunun üzerine gözaltına alınan ve serbest bırakılan subay yeniden sorguya alınmıştı. RMMO subayı Metaxas, sorgusu sırasında kadını ve çocuğunu öldürdüğünü itiraf etmişti.



Karısından ayrı yaşayan iki çocuk babası teğmen Nikos Metaxas, 4 Mayıs 2018'de önce birlikte olduğu kadını, sonrasında ise olayı gören 6 yaşındaki kızını öldürdüğünü itiraf etmişti. Polis, 6 yaşındaki çocuğun cesedini bulmak için Mitsero köyünde terk edilmiş maden ocağında arama başlatmış; bu sırada bir kadın cesedi daha bulmuştu.

Polis ve Rum Muhafız Ordusu subaylarına ifade veren Metaxas, başka kadınları da öldürdüğünü itiraf etmiş; maden ocağında bulunan cesedin Filipinli Arian Palanos Lozano'ya ait olduğunu söylemişti. Olay yerindeki ifadesinde Lozano ile Temmuz 2018'de internet aracılığıyla tanıştığını söyleyen Rum subay, "Lozano ile daha sonra birlikte olduğunu, bu sırada kadını boğduğunu" söylemişti.
Katil teğmen Metaxas, polise verdiği ifadesinde, "Kadınları boğdukça kendimi mutlu hissediyordum ve tekrar yapıyordum" da demiş.

Katil subay Metaxas, kurbanlarını sahte isimle açtığı sosyal medya hesabı üzerinden buluyordu. Kadınlara asker olduğunu söylemeyen Metaxas, kendisini amatör fotoğrafçı olarak tanıtıyordu. Rum subay, kurbanlarının önce fotoğraflarını çekiyor, sonra onların güvenini kazanıyordu.

Depresyondaki Öğretmen "Kiralık Katilini" İnternetten Buldu

Öğretmen İlkay Sivaslı nikâhsız olarak 10 sene birlikte yaşadığı evli İ.E. adlı kişiyle araları bozulup da ayrılınca bunalıma girmiş. Bunun üzerine intihara karar veren İlkay Sivaslı, canına kıymayı başaramayınca internet üzerinden kendisini öldürmek için bir kiralık katil tutmuş. 6 bin lira karşılığında anlaşan Tanju D. 24 gün boyunca İlkay Sivaslı'yı bu kararından caydırmaya çalışmış. Ve bu görüşmeleri sırasında "kiralık katil" Tanju, "gönüllü kurbanı" İlkay'a âşık olmuş.

Sonrası malûm zaten. En sonunda kadının canına tak diyor ve "beni bugün mutlaka öldüreceksin" deyince, Tanju önce boğmaya çalışıyor, beceremeyince...
https://www.alemihaber.com/onuncusite/haber/sosyal-medya-batakliginda-kaybolmayin-46321


************
This article was translated with Yandex: 
It is not possible to find news that the victims found on social media were killed, kidnapped and demanded ransom, blackmailed, stolen credit cards, and bank accounts were emptied.

*

Эта статья была переведена Яндексом: 
день не проходит, что жертвы, обнаруженные в социальных сетях, были убиты, похищены и запрошены выкуп, шантажированы, украдены кредитные карты, сброшены банковские счета.

*

ترجمت هذه المقالة مع ياندكس: ليس من الممكن أن تجد الأخبار أن الضحايا الاطلاع على وسائل الاعلام الاجتماعية قتل ، خطف وطلب فدية, ابتزاز, سرقة بطاقات الائتمان و الحسابات المصرفية أفرغت.

*

ترجمت هذه المقالة مع ياندكس: ليس من الممكن أن تجد الأخبار أن الضحايا الاطلاع على وسائل الاعلام الاجتماعية قتل ، خطف وطلب فدية, ابتزاز, سرقة بطاقات الائتمان و الحسابات المصرفية أفرغت.

Hiç yorum yok:

Steven Spielberg Sineması

Yeni bir belgesel film seyretmeye başladım: 2018 yılı yapımı, James Cameron's Story of Science Fiction (James Cameron'dan Bilim K...